Augusztus 20-ai ünnepség Szekszárdon

Ünnepelje az államalapítás évfordulóját Szekszárdon, a Szép Kert Vendégházban!

Még nem késő szobát foglalnia, ha csak most döntötte el, hogy a hosszú hétvégén szívesen kiruccanna valahova. A Szép Kertben most is kedvező árakkal és igényes szobákkal, apartmanokkal várjuk Szekszárdon!

Augusztus 20-a Szekszárdon

Töltse velünk a Városi Szent István Napot, hiszen egész napos program várja az idelátogatókat! Délelőtt 8.45-kor ünnepi szentmisével kezdődik a nap, melyet az Ökumenikus kenyérszentelés és templomi áldás követ 9.45-kor. Egy órával később az egybegyűltek közösen vonulnak le a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermébe, ahol 11.00-től részt vehetek az ünnepi közgyűlésen, melyen Ács Rezső, a város polgármestere mond beszédet. A Szent István szobor megkoszorúzására 12.45-kor kerül majd sor.

Ezt követően délután és este a szórakoztató programoké a főszerep. 16.00 órától Deichsler Margit és Gulyás Éva kézművesek vezetésével hagyományőrző népi kézműves foglakozásokon vehetnek részt az érdeklődők a Prométheusz parkban. 17.00 órai kezdettel a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány 1848-as hagyományőrző egyenruha és fegyverbemutatót tart. Élje át Ön is, milyen lehetett 1848-ban harcolni! A harci eszközöket a látogatók is kipróbálhatják.

A napot a Klapka című rockmusical zárja, mely Takács Tibor Klapka katonái című népszerű ifjúsági regénye alapján készült. A darab a szabadságharc utolsó két hónapjának eseményeit dolgozza fel, valamint a hazaszeretet jelentőségét mutatja be.

Az est fénypontja természetesen most is a tűzijáték lesz. A színpompás fények 23.00 órától borítják be a sötét eget.

aug20-szekszard-programok

Mit kell tudni az augusztus 20-ai ünnepségről?

Ez a nap Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás. Az ünnepnap gyökerei a 11 századra nyúlnak vissza, viszont csak a 19. században nyilvánították munkaszüneti nappá. Az államalapítás ünnepének napját többször is áthelyezték a naptárban. Az államalapítót 1083. augusztus 20-án avatták szentté, ezért maradt végül ezen a napon az ünnepnap. Szent István ünnepét sok viszontagság érte az évek során, az igazi rehabilitációja 1991-ben következett be, amikor az első szabad választáson az Országgyűlés döntése a nemzeti ünnepek közül Szent István napját nevezte ki a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepének.

Foglaljon szekszárdi szállást online

Ünnepelje Ön is Szekszárdon az államalapítás ünnepét! A város gondoskodik a változatos és érdekes programokról, mi pedig a kényelmes, olcsó és igényes szállást biztosítjuk az ideérkezők számára.

Maradjon pár napot ebben a csendes városban, ismerje meg a helyi nevezetességeket, kóstolja meg a legfinomabb borokat! Itt olvashatja kulturális programajánlatunkat, és ide kattintson, ha inkább a túrázást részesíti előnyben.

Ha pedig még nem iratkozott fel hírlevelünkre, tegye meg, hiszen 10% kedvezményt kap érte!