Kulturális programok egy szekszárdi nyaraláshoz

Töltsön el néhány kellemes napot vagy akár egy hetet Ön is a Szép Kert Vendégházban idén nyáron!

Izgalmas és érdekes túraútvonalak, kulturális programok és fesztiválok várják idén is a Szekszárdra látogatókat. Nyaraljon Szekszárdon Ön is! Akár nagy családdal, akár egyedül érkezik, mi szívesen látjuk. Programajánlónk első részében a város kulturális programjaival ismerkedhetnek meg.

Ezeket a helyszíneket érdemes felkeresnie, ha kulturális programra vágyik

Irodalom Háza

Ma így nevezik azt az emlékházat, mely Mészöly Miklós előtt tiszteleg. Az író hagyatékának nagy részét özvegye, Polcz Alaine, Mészöly Miklós szülővárosa számára ajándékozta. Az állandó kiállításon a házaspár egykori budapesti lakásának két részlete tekinthető meg: könyvtár-, valamint háló-dolgozószobája. Előbbiben az író biedermeier íróasztalát és a sokat használt írógépét tekinthetik meg. Dolgozószobájában személyes emlékei láthatók.

irodalom_haza_meszoly_miklos_muzeum

Babits Mihály Emlékház

Az Irodalom Házának szomszédságában található. Látogasson el Ön is a költő szülőházába! A ház földszintjén a szalon visszarepít a 19. századba, amikor Babits meglátta a napvilágot. Az emeleti részen megnézheti a család fotóalbumát, egy Babitsról készült mozgófilmet, megismerkedhet a költő barátainak, Dienes Valériának és Baka Istvánnak a munkásságával is.

Wosinsky Mór Megyei Múzeum

Itt megismerheti a megye történetét. Az „A tolnai táj évezredei az őskortól a honfoglalásig”, az „Örökségünk. Tolna megye évszázadai”, a „Megelevenedett képek. Egy kisváros a századfordulón” című állandó kiállításokat nézheti meg. A megújult múzeumpedagógiai foglalkoztatótér múzeumi órákkal, kézműves foglalkozásokkal, filmvetítésekkel és játszóházi programokkal várja a gyermekeket.

wosonsky-muzeum

Vármegyeháza

A Vármegyeházában az alábbi kiállításokat tekintheti meg:

  • Tájak, települések, emberek: a 19. századi magyar polgári átalakulás időszakát követheti nyomom.
  • Szarkofágterem
  • Szekszárd középkori bencés apátsága,
  • A szekszárdi megyeháza története,
  • A régi vármegyeháza világa.

Továbbá Mattioni Eszter festőművésznő tárlatát és Esze Tamás életpályájának legfontosabb értékeit is megnézheti.

varmegyehaza

Mézeskalács Múzeum

Ha inkább egy könnyedebb múzeumi látogatásra vágyik, a Mézeskalács Múzeumot kell látnia. A Petrits családban 6 generációra visszamenőleg foglalkoznak a mézeskalácsos és gyertyaöntő mesterséggel. Ennek fortélyai és a mesterségekhez tartozó eszközök apáról fiúra szállnak a családban. A múzeumban a mézeskalács és a cukorkakészítés, valamint a gyertyaöntés praktikáit ismerheti meg. Nem csak elméleti tudást szerezhet, a mézeskalács díszítést Ön is kipróbálhatja, a saját kezűleg feldíszített piros szívet pedig haza is veheti emlékbe.

mezedes-emlekeink-mezeskalacsos-muzeum

Színház, koncert

Vegyen részt Ön is az ország egyetlen professzionális német nyelvű színházának előadásán! A Magyarországi Német Színházigyekszik minden korosztály számára megfelelő műsort kínálni, így meséket, ifjúsági előadásokat, komédiákat, tragédiákat, musicaleket és kabaré-esteket is láthatnak az érdeklődők.

nemet_szinhaz

A Babits Mihály Kulturális Központban magyar színdarabokat nézhet meg. Emellett természetesen számon koncerttel, kiállítással és mozival és várják a látogatókat.

babits-mihaly-muvelodesi-haz

Nyaralás Szekszárdon

Láthatják, hogy kulturális programok egész sorozatával várja Önöket a szekszárdi nyaralás. Látogassanak el városunkba, és szálljanak meg a Szép Kert Vendégházban, ahol olcsó, igényes szállást biztosítunk vendégeink számára.

Ne feledjék, hírlevelünkre feliratkozva 10% kedvezményt kapnak!