Kirándulási és strandolási lehetőségek szekszárdi nyaraláshoz

Előző cikkünkben kulturális programokat ajánlottunk a Szekszárdra látogatók számára, most pedig azt mutatjuk meg, hogy hova érdemes menniük, ha aktívabb kikapcsolódásra vágynak: túrázzanak és csobbanjanak velünk!

Túrázási lehetőségek Szekszárd környékén

Gemenc

A Gemenci erdő gyönyörű tája az örök kedvencünk. Az erdő árnyéka kellemesen hűsít a nyári forróságban. Az ideérkezők akár szakvezetéses túrákon is részt vehetnek, így szakszerű bemutatást kapnak a Gemenc élővilágáról. Számos kiemelkedő értékű és védett állatfaj él itt, például a jégmadár, a rétisas vagy a fekete gólya. Nemcsak különleges madarak találhatók azonban az erdőben, a Gemenc híres a kiváló gímszarvas és vaddisznó állományairól, melynek köszönhetően a maga 20 340 hektáros területével ez egyik hazánk legjelentősebb vadászterülete. Nem kötelező azonban szakvezetést kérni, a kijelölt túraútvonalakon magunk is bejárhatjuk hazánk egyik legszebb erdejét.

Ha egy kis pihenésre vágyik a túra közben, utazzon a népszerű kisvasúttal, gyermekei is imádni fogják!

Nem a túrázás, hanem a vízi sportok szerelmese? A Gemencben így is megtalálja az Önnek tetsző kikapcsolódást, hiszen lehetőség van hajóval, katamaránnal bejárni a terület vizeit. Vegyen részt az izgalmas kenutúrákon, ismerje meg a Gemenc csodálatos vízi világát!

gemenc-kenu

Sötétvölgy

Ha Szekszárdon nyaral, mindenképp érdemes ellátogatnia Sötétvölgybe is, amely egy másik gyönyörű természetvédelmi terület a város közelében. A terület 98%-át erdő borítja, ezért élővilágának egy részét különleges tölgyesek és bükkösök alkotják, valamit közel 50 védett növényfajnak ad otthont. Itt található a megye legidősebb erdeje. Hiszik vagy sem, ez a cseres tölgyes társulás már több mint 170 évet megélt.

Ezt a gazdag és értékes növényvilágot különleges, védett állatok népesítik be. Hollók, fekete harkályok és csuszkák is fészkelnek az erdőben. Sőt, a páratlan fekete gólyával itt is találkozhatunk.

Mi, szekszárdiak már rég felfedeztük, hogy mekkora értékeket rejt az erdő, milyen kellemes kirándulásokat – sőt, táborokat – lehet ide szervezni. Legyen részese ennek Ön is! Kiépített padok, források és tűzrakó helyek várják, hogy egy kis pihenést nyújtsanak a megfáradt turisták számára.

sotetvolgy

Szálka

Szálka Szekszárdtól mindössze 12km-re fekszik. A falu legnagyobb vonzereje a tó, mely horgászatra és strandolásra is lehetőséget kínál a kikapcsolódásra vágyók számára. A településhez tartozó erdőkben gazdag vadállomány található. A tó és az erdők gondoskodnak arról, hogy Szálkának kitűnő mikroklímája legyen.

A sportok kedvelői itt is sem fognak unatkozni. Strandröplabda pálya, kajak, vízibicikli és csónakkölcsönzés várja a látogatókat. A gyerekek számára játszótér is csúszdás faház biztosít feledhetetlen pillanatokat.

szalka

Hűsöljön a strandon!

Élményfürdő

A Szekszárdi Családbarát Strand és Élményfürdő minden nap reggel 9-től este 8 óráig várja a csobbanni vágyókat! Összesen nyolc medence és négy csúszda gondoskodik a kikapcsolódás élményéről. A strandon minden korosztály megtalálhatja a számára ideális fürdőzési lehetőséget, a bébi- és gyermekmedencében a legkisebbek pancsolhatnak, a nagyobbak élmény- és ugrómedencékben csobbanhatnak, az idősebbek pedig az ülőmedencében kapcsolhatnak ki. A fürdő nagy zöldfelülettel strandkézilabda- és röplabda pályákkal, játszótérrel, szaunával és baba-mama szobákkal is rendelkezik. A strand akadálymentesített.

szekszard-strand

Természetes vizek

Ha Ön inkább a természetes vizeket részesíti előnyben az élményfürdőkkel szemben, akkor érdemes ellátogatnia a már említett Szálkára, illetve Domboriba és a Volent-öbölbe. Szálkai tónál és a Holt-Dunánál is kiépített strandolási lehetőségeket talál.

 

 

Ön is láthatja, hogy ha Szekszárdra érkezik, számos programlehetőséggel találkozik, akár kultúrára, akár kirándulásra vagy strandolásra vágyik. Töltse itt a nyár egy részét, és meglátja, hogy életre szóló élményekkel fog gazdagodni!

Érkezzen egyedül vagy csoportban, rövidebb vagy hosszabb távra, a Szép Kert Vendégház most is igényes, kényelmes, ám olcsó szálláslehetőséget kínál.

Ismerje meg Vendégházunkat, és foglaljon szállást most!