Aranyérmes borok kóstolója és bikavérek diadala

Április 25-én a borkedvelőké a főszerep Szekszárdon! Délután 3-tól 6 óráig aranyérmes borokat kóstolhatnak, este 7 órától pedig egy borvacsorán vehetnek részt az érdeklődők.

Ezt követően természetesen a Szép Kertben kipihenheti magát éjszaka. Mi most is kedvező árakkal és igényes szobákkal várjuk vendégeinket.

Aranyérmes Borok Kóstolója

A Szekszárd Borvidéki Borverseny Aranyérmes Palackos Borainak kóstolóját a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar aulájában rendezik. A borok szerelmesei 41 bort kóstolhatnak meg a Szekszárdi Borvidék 22 pincészetének jóvoltából. Jegyek csak korlátozott számban kaphatók, összesen 200 jelentkező vehet csak részt az eseményen. A belépőjegyek elővételben 4.500 forintba, a helyszínen pedig 5000 forintba kerülnek. Az ár tartalmaz egy poharat a kóstoláshoz. Tovább információ a www.szekszardibor.com honlapon érhető el.

A rendezvényen az alábbi borok kóstolhatók.

 

A rendezvényen az alábbi borok kóstolhatók.

 

Bikavérek Diadala – Szekszárdi borvacsora

Ha nemcsak a finom borokat, hanem a fenséges falatokat is szereti, vegyen részt ezen a különleges gasztronómiai programon!

A szekszárdiak Szent György nap alkalmából idén immár 15. alkalommal rendezik meg a bikavérek ünnepét. Kóstolja meg Ön is – Hamvas Béla szavaival élve – az esküvők és a lakodalmak borát!

A rendezvény helyszínéül Szekszárd egyik legszebb pincéje, a Garay Élmény Pince szolgál. A helyi borászok és séfek együttműködésének köszönhetően Ön is egy rendkívüli vacsorának lehet a részese. Az eset élő zene varázsolja majd még kellemsebbé. Az est menüjét Vörös Krisztián az Amaryllis étterem séfje állította össze. Az alábbi kiváló ételekkel várják az érdeklődőket:

  • Házi szarvaspástétom és sonka, saját készítésű rozskenyérrel és rügysalátával
  • Medvehagyma krémleves füstölt sajtos pirítóssal
  • Omlós marhapofa jus-ben konfitálva, erdei gomba raguval és zöld fűszeres burgonyatortával
  • Étcsokoládé mousse vörösboros meggyvelővel

Az finom ételeket természetesen a kifogástalan borok koronázzák meg. A vacsora alatt a következő borokat kóstolhatják meg:

  • Vesztergombi Ferenc 1993 ÉV BORTERMELŐJE
  • Takler Ferenc 2004 ÉV BORTERMELŐJE
  • Vida Péter 2011 ÉV BORTERMELŐJE
  • Dúzsi Tamás 2014 ÉV BORTERMELŐJE
  • Mészáros Pál 2012 ÉV PINCÉSZETE

Az est fénypontjaként Dúzsi Tamás 2011 évjáratú GÖRÖGSZÓ elnevezésű borát kóstolhatja meg, amely 2015-ben a párizsi Vinalies Internationales versenyen a magyar borok közül elsőként nyerte el a legjobb vörösbor címet!

A Bikavérek Diadala – szekszárdi borvacsora előzetes regisztrációval és a részvételi díj befizetésével látogatható. Részvételi szándékát ide kattintva jelezheti.

Jegyek csak korlátozott számban kaphatók! Regisztráljon most, hogy részese lehessen ennek a felejthetetlen estének!

Jöjjön el Szekszárdra, és kóstoljon díjnyertes borokat! A jó hangulatú borozgatás után pedig aludja ki nálunk magát! Ha ide kattint, akár most lefoglalhatja szállását.