Borvidék Félmaraton

Ön is a futás szerelmese? Nevezzen a Borvidék Félmaratonra, és a kétnapos verseny ideje alatt szálljon meg a Szép Kertben!

Nevezzen a Borvidék Félmaratonra!

A versenyt idén már a hatodik alkalommal rendezik meg. Május 8-án és 9-én a résztvevőknek a Szekszárd utcáin és a hozzá tartozó borvidék dűlői között kell lefutniuk a 21 kilométeres távot. Tehát Borvidék Félmaraton olyannyira szó szerint értendő, hogy a verseny útvonala nemcsak a Szekszárdi-dombság gazdag panorámát nyújtó szőlővidékén vezet keresztül, de a futóknak lehetőségük lesz egy páratlan élmény átélésére is.

Miért döntsön a szekszárdi borvidéket mellett?

Hogy Ön is közelebbről megismerkedhessen országunk egyik történelmi borvidékével, hiszen gyönyörű táj várja a versenyzőket! A területről a 11. századból származnak az első írásos emlékek. A szekszárdi borkultúrának tehát olyan régre nyúló történelmi gyökerei vannak, hogy a helyi hagyományok kötelezik a szekszárdiakat arra, hogy tovább öregbítsék a tradíciókat. Bizonyára Ön is tudja, hogy a szekszárdi borvidék az vörösborairól híres mint a Szekszárdi Bikavér vagy a Szekszárdi Kadarka. Jöjjön el hozzánk, és kóstolhatja meg saját pincénkben a helyi termelők nevezetes borait! (https://www.szepkertvendeghaz.hu/2014/07/30/olcso-szallas-szekszardon/)

Feledje a gondjait, fusson!

Mi az, ami felszabadít, ellazít, növeli önbizalmunk, valamit jó alaposan lefáraszt? Természetesen a futás! Mint minden ciklusosan ismétlődő mozgás, így a futás is azonnali élettani változást okoz a szervezetben. Nos, ennek megvan a maga tudományos magyarázata – a testben endogén opioid, vagyis endorfin szabadul fel –, számunkra azonban sokkal lényegesebb, hogy egy kiadós futás után felpezsdülünk, megfeledkezünk mindennapi gondjainkról és jókedvűvé válunk. Ez az endorfinok hatásának köszönhető, melyek nyugtatóan hatnak, csökkentik a fájdalomérzetet és nem utolsó sorban boldogságérzetet teremtenek.

Akik rendszeresen futnak, méltán lehetnek büszkék arra, hogy legyőzték az oly csábító lustaságot, azáltal pedig, hogy felszabadulttá válnak, könnyebben fókuszálnak saját belső világukra, gondolataikra.

Miért válassza a félmaratont?

Az, hogy valaki a rövidebb vagy a hosszabb távokat részesíti előnyben, nagyban függ a személyiségtől is. Ha Ön robbanékony ember, aki szívesebben fut teljes erejéből, de rövidebb ideig, akkor minden bizonnyal a rövidebb távok szerelmese. Amennyiben azonban azt részesíti előnyben, ha egyenletes erőt kifejtve, kitartóan futhat, a félmaratont biztosan nem szeretné kihagyni.

Ha imád futni, de a maratont még nem próbálta, akkor tegye meg felé az első lépést azzal, hogy lefutja a félmaratont, amely 90-150 perc alatt teljesíthető. Abból kifolyólag, hogy rövidebb távról van szó, még a kezdőknek is kisebb eséllyel kell megbirkóznia a holtpontokkal és a sérülésekkel. Ez a rövidebb táv lefutható egyben, nem feltétlen szükséges sétával megszakítani. Természetesen a felkészülés is sokkal nagyobb rugalmasságot enged meg, mint ahogy az egy maraton esetén szokott lenni. Emellett a résztvevők számolhatnak azzal is, hogy egy ilyen táv esetén gyorsabb a felépülés, hiszen az alacsonyabb intenzitású mozgással elkerülhetők a kisebb izomsérülések.

A 2015-ös Borvidék Félmaraton programja

Május 8 – Péntek

 

TésztaParty

Időpont: 18:00-21:00 óráig

Helyszín: Vármegyeháza, Szekszárd – Béla király tér

Borkóstolóval egybekötött vacsora

Helyszín: Garay Élménypince

www.garaypince.hu

Időpont: 19:00 óra

 

Május 9 – Szombat

Helyszíni nevezés 8:00-13:00 óráig

Rajtszám átvétel előnevezettek részére 8:00-14:00 óráig

1 km –es gyermek futás rajtja 13:00 óra

23,6 km félmaraton plusz – rajt 14:00 órakor (egyéni- valamint csapatban teljesítőknek)

13,4 km – egyéniben – rajt 14:00-kor

4,5 km – egyéniben – rajt 14:00 órakor

 

Eredményhirdetés 18:00 órától

Csomagdepó 8:00-19:00 óráig

Versenyközpont helyszíne: Szekszárd Béla király tér

 

After Party

Vacsora valamint zenés táncos mulatság hajnalig!

 

Csatlakozzon Ön is a Borvidék Félmaraton versenyzőihez, a rendezvény idejére pedig válasszon egy olcsó, ám igényes szállást Szekszárdon! Tekintse meg ajánlatunkat, majd foglaljon szobát online még most!