Szekszárdi programok télen

Ajánlunk néhány téli programot Szekszárdon, hogy tudja, mit kell keresnie, ha erre jár!

Szekszárdi programok 2014 végére

Szilveszter

Ha még nem tudja, hol tölti a Szilvesztert, ajánlunk két lehetőséget.

Búcsúztassa az óévet Szekszárdon! Este 10 órakor kezdődik a Back II Black együttes koncertje, melyet az éjféli tűzijáték követ. Ezt követően beszédet mond Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. A hajnali fél 1-kor kezdődő utcabálon a Men in Black Band zenél.

Amennyiben inkább egy klubban szeretné köszönteni az újévet, vegyen részt a Club NEO szilveszteri buliján, ahol az éjfél előtt érkezők ajándék pezsgőt kapnak az újév kezdetekor. A házigazdák virsli menüvel várják a jelenlévőket. A jó hangulatot az idei év legjobb slágerei garantálják majd.

Mozi

December 30-ig az alábbi filmeket nézhetik meg a szekszárdi moziban:

 • Exodus: Istenek és királyok 3D
 • A Madagaszkár pingvinjei 3D
 • Swing
 • Hogyan írjunk szerelmet
 • Paddington

Február 4-ig pedig a következő filmeket vetítik:

 • Hobbit: Az öt sereg csatája 3D
 • Barbie: Szuperhős hercegnő
 • A hetedik fiú 3D
 • Éjszaka a múzeumban: A fáraó titka
 • Elrabolva 3.
 • Annie
 • Apropó szerelem
 • A hős6os 3D
 • Mortdecai

Szekszárdi programok 2015-ben, az új évben

Koncert

Január 1-jén a Budapest Ragtime Band adja az első koncertet a Babits Mihály Kulturális Központban. A méltán híres zenekar délután négy órakor koncertezik Szekszárdon. A csapat 1980-ban alakult, azóta rendszeresen turnéznak Európában és Amerikában is. Nívós fesztiválok, és tévéműsorok rendszeres szereplői.

Ezt követően január 16-án a swing és blues kedvelői bulizhatnak a Bluenote és a FrimFram Band zenéjére. Előbbi egy blues-jazz együttes, utóbbi pedig a swing, a blues és a folk zenében mozog otthonosan.

Kiállítás

A novemberi 22-i megnyitó után január 10-én délután 5 óráig lehet megtekinteni Sörös József és Csorba Simon festőművészek kiállítását az Agóra Művészetek Házában.

Január 16-án 18 órai kezdettel nyitják meg A képek megszólítása c. Mészöly Miklós és Polcz Alaine gyűjteményt a Mészöly Miklós Emléknap eseményeként. A kiállítás vasárnap és hétfő kivételével mindennap 9-17 óráig látogatható.

 Színház

Január 21-én 19 órai kezdettel Mácsai Pál Azt meséld el Pista… című előadását nézhetik meg az érdeklődők. A bérleten kívüli szabadelőadáson a színész Örkény bőrébe bújik, az ő szavaival meséli el az író életét. A kétórás előadást két részben tekinthetik meg a nézők.

A szív hídjai című nagy sikerű darabot nézhetik meg a színházban február 26-án, 19 órakor az Agóra Színháztermében. A mű Robert James Waller Madison megye hídjai című regénye alapján készült. A felkavaró szerelmi történetet Udvaros Dorottya, László Zsolt, Szamosi Zsófia és Chován Gábor szereposztásában ismerhetjük meg.

Egyéb

Január 10-én ismét lesz BA-ZSI, vagyis Babits Zsibvásár. A használtcikk vásáron előzetes szerződéskötés (fizetéssel) ellenében bárki árulhat. Kizárlag 20.000Ft alatti, azaz nem kereskedelmi mennyiségű, kis értékű, nem elektromos eszköz, használati- és dísztárgy árusítható.

Februárban Tavaszváró Méhésznapot tartanak a PTE Illyés Gyula Karán. Az esemény immár tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre. A jelenlévők előadásokon is részt vehetnek a szakmai napon.

Ha tél, akkor jégkorcsolya! Keresse fel Ön is Szekszárd fedett korcsolyapályáját, ahol időjárástól függetlenül hódolhat e téli sport örömeinek. Ne ijedjen meg akkor sem, ha nincs saját korcsolyája, vagy esetleg még nem profi, a műjégpályán kölcsönzővel és korisulival várják.

 

Ha nem szekszárdi, mégis itt köszöntené az újévet, szálljon meg a Szép Kert Vendégházban, ahol kedvező áron kínálunk szobákat.

 

A téli szekszárdi programokról itt bővebben tájékozódhat:

www.szekszardagora.hu

www.jegpalya-szekszard.eu