Valentin nap, nem csak a szerelmeseknek

Lassan itt van február 14-e, a nap, amelyet love-792102_960_720rengetegen várnak, és ugyanennyien hagynának ki az évből. De hogy miért Valentin nap a szerelmesek napja? Alábbi cikkünkből megtudhatja.

Valentin nap története

Hogy pontosan ki is volt Valentin, nem tudni, több teória keletkezett az évszázadok alatt.

Egyes legendák szerint fiatal keresztény volt, akit a keresztényüldözés során fogtak el, és Kr. u. 269-ben február 14-én halt meg a börtönben. Állítólag, amíg börtönben volt, barátainak több levelet is küldött, melyekben olyan üzeneteket hagyott, mint a „Szeretlek benneteket” és a „Ne felejtsétek el Valentint!”.

Egy másik feltételezés szerint, Valentin egy római pap volt, aki titokban párokat adott össze, ezzel megszegve a házasságkötést tiltó törvényt. E miatt később börtönbe is zárták. Ott barátságot kötött az egyik börtönőr lányával, akit később imával gyógyított ki betegségéből. Kivégzésének napján egy levelet küldött a lánynak, amelyet úgy írt alá: „A Te Valentinod”.

bridal-son-in-law-marriage-wedding-38569A Szent Valentin Napot Kr. u. 496. óta ünnepli a katolikus egyház Celacius pápa rendelete szerint. Valentint egyfajta vértanúként tiszteli a katolikus egyház, mivel nem tagadta meg senkitől a házasságkötés szentségét.

Halála napján, azaz február 14-én az ő emlékére cserélnek papírszívet a a hívők a hitetlenekkel.

Ez a nap nem csak a szerelmesekről szól, hanem a jó barátokról, és mindenkiről aki szeret és szeretik.

 

A vörös rózsa, mint a szerelem jelképe

pexels-photo-70208Minden alkalomra tökéletes ajándék a rózsa, akár csak egy szálról, vagy egy hatalmas csokorról legyen szó. Mégis, a vörös rózsát tartják a legszebb és legnépszerűbb virágnak szerte a világon.

A szerelem, a romantika és a szenvedély virágának tartják a vörös rózsát. Aphroditének, a szépség istennőjének és Erósznak, a szerelem istenének közös virága. Tökéletes ajándék minden nő számára, hiszen a jelentése felér a „Szeretlek!” szóval.

 

Bárki bármit mond, abban egyet érthetünk hogy

„A szerelmet tudni kell viselni, és ez az egyetlen márka, ami sosem megy ki a divatból.”

/Szex és Nem York c. film/

pexels-photo-248001

 

Ha szeretne párjával egy romantikus hétvégét eltölteni, vagy éppen elmenekülne a romantika elől, foglaljon nálunk szállást. Ha Szekszárd szállás, akkor Szép Kert Vendégház!