Ünnepi május

Nagyon is úgy tűnik, hogy májusban igen sok okunk lesz az ünneplésre. Két hosszú hétvége is lesz, így bőven akad alkalom a pihenésre. Kapcsolódjon ki Ön is Szekszárdon, a Szép Kert Vendégházban!

Május elseje

A hónap rögtön egy hosszú hétvégével kezdődik a munka ünnepe apropójából. Május elsején a világ legtöbb országában a munka ünnepe alkalmából szabadnapot kapnak az emberek. Idén így egy nappal megtoldhatjuk hétvégénket, hiszen pénteken sem kell dolgoznunk.

Ezen a napon Szekszárdon Városi Majális várja az érdeklődőket a Prométheusz parkban. A délelőtt programjai elsősorban a gyerekeknek kedveznek bábszínházzal, táncbemutatókkal és kvízjátékokkal. Este a Ladánybene 27 ad koncertet, majd a Dynamic biztosítja az utcabál jó hangulatát.

Májusfa állítás

Szintén május elsejéhez kötődik a májusfa állítás hagyománya. A tradíció szerint a legényeknek május elsejére virradóan kell májusfát állítaniuk udvarlási szándékuk jeléül. Néhány kisebb településen még a mai napig őrzik a hagyományt.

Anyák napja

Magyarországon 1925 óta ünneplik az Anyák napját. Hazánkban mindig május első vasárnapján tartják. Senki ne felejtsen el kedveskedni édesanyjának legalább egy csokor virággal a szép nap alkalmából!

Pünkösd

A pünkösdöt mindig a Húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartják. Idén a háromnapos ünnepség május 23-tól 25-ig tart majd Szekszárd belvárosában.

Mint mindig, ezeken a napokon ismét egész napos rendezvényekkel szórakoztatják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Késő éjszakába nyúló koncertek, sör- és fesztiválsátor várja majd most is az idelátogatókat. A fesztivál természetesen ingyen látogatható. Hamarosan a részletes programot is közöljük.

Aki májusban is olcsó, igényes szállásra vágyik Szekszárdon, jöjjön a Szép Kertbe! Ne feledjék tavaszi akciónkat! Aki két vagy több éjszakára foglal szállást, most egy óra ingyenes jacuzzi használatot kap ajándékba.