Adventi, karácsonyváró programok Szekszárdon

Amint elérkezik a december, az utcai díszek becsillogják az éjszakai utcákat, megtelnek a bevásárlóközpontok, fogynak az ízletes forralt borok. Az egész decembert magába foglaló Szekszárdi Advent idén is változatos programokkal várja Szekszárd lakosait, és a városba látogatókat.

Szekszárdon december 1-23-ig a Béla király téren igazi karácsonyváró hangulat fogadja a azokat, akik szeretnének ennek a hangulatnak a részesei lenni. A családokat színpadi produkciókkal, ünnepi fényfestéssel, szalmalabirintussal, adventi kalendáriummal, betlehemmel, cukorkaágyúzással és vasárnaponként közös gyertyagyújtással várják a szervezők. A vásárban ételeket, kézműves termékek, és egyéb karácsonyi termékeket vásárolhatnak a városba látogatók.

A Babits Mihály Kulturális Központ pedig a négy adventi vasárnap színvonalas műsorral várja a látogatókat. A műsorral szeretnének a gyerekeknek is kedveskedni, ezért megrendezik a már hagyományossá vált Karácsonyi Kincsesházat; a két ünnep között pedig játszótérré alakítják a Babits-ot, ahol téli játszóházzal, kölyök szilveszterrel, délelőtti matinévetítésekkel várják majd a gyermekes családokat.

Ezek lesznek 2019-ben az adventi vasárnapok:

  1. vasárnap: December 1.
  2. vasárnap: December 8. (bronz vasárnap)
  3. vasárnap: December 15. (ezüst vasárnap)
  4. vasárnap: December 22. (arany vasárnap)

Ilyen és ezekhez hasonló programokra számíthatsz az adventi időszak alatt Szekszárdon:

  • 12.13. Kovács Gergő karácsonyi jótékonysági koncertje
  • 12.14. Kicsi gesztenye Klub
  • 12.15. ExperiDance: Cinderella
  • 12.22. Tóth Vera – Budapest Jazz Orchestra

A részletes programot itt találod: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-szekszardi-programok.html

Ha van rá lehetőséged, mindenképp látogass el a szekszárdi adventi programok valamelyikére és vidd haza magaddal az igazi karácsonyi hangulatot.