Szekszárdi programok

Szekszárdi programok

Szekszárdi Szüreti Fesztivál 2014.09.18-21.

A Szekszárdi Szüreti Napok az év legnagyobb eseménye, igazi összművészeti fesztivál. Minden évben szeptember harmadik hétvégéjén zajlik. A szüretelés hagyományát megőrizve, értékként a bor és kultúra nemes kapcsolatát ápolva rendezzük meg a fesztivált. Négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várjuk a városunkba látogató vendégeket. Hivatásos művészek mellett sokféle műfajban amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, utcabál, disco szórakoztatják a közönséget.
A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi. A szombat esti folklórműsorban megválasztjuk 2014. év Szüreti táncos párját, akik egy évig viseli a kitüntető címűket, és 2015-ben a rendezvény arcai lesznek. A Borudvarban szekszárdi borászok kínálják a hegy levét.

Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál

Szekszárdi programok sorát gyarapítja a belvárosában megrendezésre kerülő a Dél-Dunántúl legnagyobb pünkösdi rendezvénye, a Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál. Az 5 napos rendezvény alapcélja, hogy a térségben élő német nemzetiségűek kultúráját és értékes hagyományait őrizze, ezért ekkor a térségben élő német nemzetiség kultúráját és értékes hagyományait ismerhetik meg a látogatók. A kellemes népzenei, néptánc előadások és a kirakodóvásár mellett lehetőség nyílik megkóstolni a tájjellegű sváb ételeket és a borvidék kiváló borait. A fesztivál ideje alatt sörkert és svábbál továbbá rengeteg sztár fellépő koncertjére várja az idelátogatókat. A borbarátoknak pedig a szekszárdi Pünkösdi Nyitott Pincék kínálják boraikat!